Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

...Το δημοψήφισμά τους



Ε Π Ω Ν Υ Μ Ω Σ

…το δημοψήφισμά τους

Δεν έγινε δημοψήφισμα για την είσοδό μας στην «ΕΟΚ των μονοπωλίων» που έλεγε και ο Ανδρέας. Δεν έγινε δημοψήφισμα για να υπογράψουμε την Συνθήκη του Μάαστριχτ (γνωστή σαν Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση) το 1992, για να μπούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έγινε δημοψήφισμα  το 2001 για να μπούμε στην ΟΝΕ. δεν έγινε δημοψήφισμα το 2005 για το«Ευρωπαϊκό Σύνταγμα». Δεν έγινε δημοψήφισμα το 2007 για την «Συνθήκη της Λισσαβόνας». «Για την τροποποίηση της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και της Συνθήκης περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας», που υποκαθιστούσε το «εγκαταλειφθέν Ευρωπαϊκό Σύνταγμα». Δεν έγιναν δημοψηφίσματα για μια σειρά άλλες κρίσιμες στιγμές για τη χώρα μας που έπρεπε ο κόσμος να πει τη γνώμη του, και μας προκύπτει αυτό το ΣΥΡΙΖΑαίϊκο δημοψήφισμα. Και τι δημοψήφισμα!
Ένα δημοψήφισμα που στήθηκε έτσι που να μην μπορείς να πεις τη γνώμη σου! Ένα δημοψήφισμα που το ερώτημά του προκαθορίζει και την απάντηση! Γιατί ό,τι και να ψηφίσεις την Κυριακή, θα βγει “ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ”. Και αυτό γιατί:
Αν ψηφίσεις το «Ναι» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του Σαμαρά, του Θεοδωράκη, του Καμίνη, του Σόϊμπλε και των κλώνων του, της Λαγκάρντ, του Γιουνκέρ και ολόκληρου του σιμσιλέ τους, της ντρουζίνας (παρέας) τους, που εκβιάζουν, απειλούν, τρομοκρατούν και με κάθε «δημοκρατικό» μέσο καλούν το λαό να κάνει δήλωση εθελοδουλείας και μαζοχισμού….επικροτείς  και εγκρίνεις τη συνέχιση της πολιτικής που σε οδήγησε στην εξαθλίωση, στα μαγκάλια και στις αιθαλομίχλες… Αυτό είναι το «ναι» τους.
Από την άλλη μεριά είναι ο κ.Τσίπρας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που μας προτρέπουν στο «Όχι». Που δεν είναι  ένα «όχι» στους δυνάστες, στους τοκογλύφους, στην ΕΕ, στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ, στα μνημόνια, στα βάσανά μας, αλλά ένα μεταμφιεσμένο «ναι» με το μνημόνιο των 47+ σελίδων που φέρει την υπογραφή του κ. Τσίπρα. Το «όχι» τους είναι «ναι» σε τρίτο μνημόνιο!
Γι αυτό λέμε ότι είναι ένα δημοψήφισμα που σήμερα φτιάχτηκε έτσι που να μην μπορείς να εκφράσεις αντίθεση στην ΕΕ. Γι  αυτό κιόλας δεν έκαναν δεκτή την πρόταση του ΚΚΕ στη Βουλή.
Όλα αυτά μου θυμίζουν το «σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω», ή το γνωστό ανέκδοτο με τη Σουμέλα. Που όταν της τον…έβαλε ο Γιωρίκας, τον ρώτησε. Ποίος είπε σε να βάλτσατον. Τότε να βγάλατον της απάντησε ο Γιωρίκας. Όχι του φώναξε η Σουμέλα, καλά ένα απές, ποίος είπε σε να βάλτσατον».
Για όλα τα παραπάνω έχει σημασία να καταγραφεί με κάθε τρόπο στην κάλπη με τρόπο καθαρό, ανόθευτο η θέση του ΚΚΕ με δύο «ΌΧΙ» και στην πρόταση των τριών ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, «ΟΧΙ» και στην πρόταση-μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και ένα «ΝΑΙ». Στην αποδέσμευση από την Ε.Ε με το λαό στην εξουσία». Ένα «ΝΑΙ» που είναι «ΌΧΙ» στην ΕΕ- αποδέσμευση τώρα από την Λυκοσυμαχία. Και πολλά ακόμη «ΌΧΙ» που δεν θα μπορεί κανείς να τα μακιγιάρει.
Να πέσει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ κι ας το θεωρήσουν τεχνητά άκυρο, γιατί δεν θέλουν να διαλέγει ο κόσμος άλλον δρόμο απ’ το δικό τους. Για όλους εμάς που θα «το ρίξουμε» «θα είναι πολιτικά έγκυρο και μετρήσιμο στην κάλπη. Το μόνο ουσιαστικό, ελπιδοφόρο και εξεργετικό «Όχι» που υπάρχει:»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου