Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Δημήτρης Κουτσούμπας: Γδέρνετε ΣΥΡΙΖΑ τον λαό




Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το μνημόνιο Τσίπρα από την Ολομέλεια της Βουλής

Αποσπάσματα από την Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή

[...]η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (...)έχει τη βάση του στο εντευκτήριο της αστικής διαχείρισης που λέγεται ΕΕ, ως εργαλείο εφαρμογής και νομιμοποίησης της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Η πραγματική εξουσία της αστικής τάξης που κυβερνά, δε χαριεντίζεται ούτε με τσαχπινιές και λεονταρισμούς, ούτε με νταούλια και δήθεν έντιμους συμβιβασμούς. Η αστική τάξη, όταν μαγειρεύει, πριν κάτσει στο τραπέζι, έχει στο μενού της πολλά γεύματα, για κάθε περίσταση.

Γνώριζε τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας. Γνώριζε ότι είχε απέναντί της μια κυβέρνηση νιόφερτη στους κύκλους της και μάλιστα της έφερνε και φρέσκο κόσμο, που είχε αξίες και ιδανικά, άρα είχε μια πρόσθετη αξία.

Μπορούμε να το πούμε απερίφραστα ότι χαιρόταν που ερχόταν με αριστερά παράσημα. Και σας έπαιξαν, όπως αυτοί ξέρουν, καλά το παιχνίδι τους, για να σας μπάσουν μέσα, βαθιά στο βούρκο. Κι εσείς πήγατε και βουτήξατε μέσα, με τη θέλησή σας βέβαια. Το μνημόνιο που φέρνετε, είναι η προδοσία των λαϊκών συμφερόντων, η ολοκλήρωση του κύκλου σας, ως γλυκανάλατοι σοσιαλιστές.
[...]
Όλα αυτά τα κοράκια, η τρόικα, το κουαρτέτο, ως εντολοδόχοι των ιμπεριαλιστών, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Τα κάνουν όλα με σχέδιο, παίρνουν τα μέτρα τους, χτυπούν την κατάλληλη στιγμή, αδιαφορώντας για το λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία. Όλοι τους είναι εθισμένοι στη μυρωδιά της καμένης γης, στη μυρωδιά της ανθρώπινης σάρκας. Δε νοιάζονται παρά μόνο για το κέρδος.
[...]
Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πρόσχημα, ήταν δεδομένος, εναρμονισμένος, δηλωμένος δικός τους, εξ ου και αυτές οι εξάμηνες διαπραγματεύσεις. Αυτή είναι η άποψή μας.
Απλά η αστική τάξη, για να είναι γερά γαντζωμένη στην εξουσία, για να μην κλονιστεί η εξουσία της, θέλει τη στήριξη του λαού και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού συντάχθηκε μαζί της, έπρεπε και πρέπει και να την στηρίξει με όλα τα μέσα και όλα τα μέτρα, χρησιμοποιώντας τη διγλωσσία, τη διπροσωπία, τον εκβιασμό, τα κάλπικα δημοψηφίσματα, την απάτη και ό,τι άλλο προσφιλές, προκειμένου να φέρει το λαό αλυσοδεμένο στις επιλογές της

Αυτή είναι και η καλύτερη υπηρεσία που προσφέρει στο σύστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, το σημερινό κυβερνών κόμμα.
[...]
Σε αυτό το σχέδιο εντάσσονται σήμερα το capital control, αύριο το face control και δεν ξέρουμε τι ακόμα έχουν να δουν τα μάτια και να ακούσουν τα αυτιά μας.

Για ένα είστε προβλέψιμοι: Δε θα διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τη βία, προκειμένου να περάσετε αυτά τα μέτρα. Όμως, όσο και να τροχίζετε τη λαιμητόμο, κάποια στιγμή οι λαοί θα αφήσουν το σκοινί και θα βρεθείτε στην τροχιά της.

Το νομοσχέδιο δεν ψήφισαν συνολικά 61 βουλευτές και παρών ψήφισαν 11 σε σύνολο ψηφισάντων 297 ενώ 45 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν στήριξαν το νομοσχέδιο. 32 ψήφισαν «όχι», παρών ψήφισαν 11 και ένας ήταν απών. 
Την προηγούμενη φορά για το 2ο πακέτο, οι απώλειες ήταν 36.

Λαφαζάνη, έτοιμο το νέο ανάχωμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου