Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Μνημόνιο και ξερό ψωμί, μνημόνιο και γαλέτα



Εν Ριπή Οφθαλμού

Μνημόνιο και ξερό ψωμί, μνημόνιο και γαλέτα

Κατέβαλαν προσπάθεια Τσίπρας_Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο του ντιμπέιτ, να διαμορφώσουν διαχωριστικές γραμμές και αντιπαραθέσεις, όμως παρά τις κοκορομαχίες δεν μπόρεσε να κρυφτεί η σύμπλευσή τους στη στρατηγική που υπαγορεύουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, η οποία αποτυπώθηκε στην από κοινού ψήφιση του τρίτου μνημονίου,
Έγινε σε όλους προφανές ότι ο καβγάς είναι για το πάπλωμα. Αφορά το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα και πιο γρήγορα το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο. Ολοφάνερη έγινε και η προσπάθεια να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο με αυταπάτες, κάλπικα διλήμματα και θολές υποσχέσεις για ψίχουλα στα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα του λαού.
Αποδείχτηκε ότι τα λαϊκά στρώματα  δεν πρέπει να έχουν ως κριτήριο ποια κυβέρνηση θα βγει απ' τις εκλογές αφού αυτή θα είναι από χέρι αντιλαϊκή.
Κριτήριο θα πρέπει να είναι το μπόι της αντιπολίτευσης που θα ορθώσει ο λαός την επόμενη μέρα. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, γιατί μόνο το ΚΚΕ έχει πρόταση σε ρήξη με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ και την εξουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου