Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



Σε πλήρη εξέλιξη η οδύσσεια των ξεριζωμένων, αλλά και τα σχέδια εγκλωβισμού τους
Την ώρα που η συγκυβέρνηση πιέζει για την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και μέσω διαβημάτων δηλώνει την πίστη της στο «όραμα της ΕΕ», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ στο Προσφυγικό, που οδηγούν στον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα.
Πολλά είναι δύσκολα,
πιο δύσκολα ακόμα  
οι μπόγοι των προσφύγων στο πεζοδρόμιο

Γιάννης Ρίτσος, Μεταπλάσεις, 12.ΙΙΙ.85

Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ «MEGA»
Να σταματήσουν οι υποκριτικές κορόνες για τους πρόσφυγες από τους υποστηρικτές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ


                   Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη

Θ. Παφίλης: υποκρισία των ευρωκομμάτων για το προσφυγικό
Την υποκρισία της κυβέρνησης και των ευρωκομμάτων για τους πρόσφυγες, την ώρα που στηρίζουν -ένθερμα μάλιστα- την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που εξαπολύουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και προκαλούν τα κύματα των προσφύγων, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή.
Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ εξαρχής είχε επισημάνει τον κίνδυνο του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ που ακολουθούσαν πιστά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε στη χθεσινή παρέμβαση του Π. Καμμένου προς το ΝΑΤΟ ώστε να κατέβει άμεσα στο Αιγαίο, διευκρινίζοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν κατεβαίνει στο Αιγαίο κυρίως για τους πρόσφυγες, αλλά για να στηρίξει την Τουρκία στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσία, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 
Επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ να μεταβούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στις χώρες προορισμού τους, απευθείας από τις χώρες που είναι συγκεντρωμένοι, δηλαδή από Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανο με μεσολάβηση του ΟΗΕ.  
Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση το χαρακτήρισε μνημείο πλήρους στήριξης του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και του πυρήνα του που λέγεται κράτος, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η οργανωμένη ταξική κυριαρχία.
Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο προωθεί την αντιδραστική αναδιοργάνωση του αστικού κράτους στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Πρόκειται για εκσυγχρονισμό του κράτους με στόχο να το προσαρμόσει στις σημερινές συνθήκες, στις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι του λαού και γι' αυτό θα γίνει πιο ταξικό και αυταρχικό, επισήμανε ο κομμουνιστής βουλευτής, καταλήγοντας πως φιλολαϊκό κράτος με τα μονοπώλια στην εξουσία δεν μπορεί κι ούτε πρόκειται να υπάρξει εάν δεν περάσει η εξουσία στα χέρια του λαού. 




   902           










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου