Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Τα κύματα των απελπισμένων προσφύγων έχουν τη «σφραγίδα» της ΕΕ και των κομμάτων της

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Τα κύματα των απελπισμένων προσφύγων έχουν τη «σφραγίδα» της ΕΕ και των κομμάτων της

Παγίωση των κλειστών συνόρων, όροι που δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τη διαβίωση των προσφύγων και μαζικός εγκλωβισμός προσφύγων στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο χαρακτήρας των αντιλαϊκών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, μιλώντας στο webradio 902.gr από το Κιλκίς, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας σε κέντρα μεταγκατάστασης προσφύγων.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος ανάφερε «δεν διστάζω να πω ότι εδώ είναι ένα σύγχρονο Νταχάου, αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων», ο Κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι το «Νταχάου της Ειδομένης» είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων της ΕΕ για κλειστά σύνορα και οι αποφάσεις αυτές φέρουν την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του σε χώρους της Β. Ελλάδας, όπου υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες, σημείωσε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις που δυσκολεύουν την διαβίωση των ανθρώπων και τόνισε ότι η Ειδομένη δεν είναι μια παραφωνία του προβλήματος, αλλά η ουσία των αποφάσεων της ΕΕ, της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού συστήματος, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.  


                              Το "Νταχάου της Ειδομένης"

 

1 σχόλιο:

  1. Οι ιμπεριαλιστές αφού σφαγιάζουν τους λαούς, κατόπιν φτιάχνουν και σύγχρονα "νταχάου" για τα θύματά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή