Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ο Αντιδήμαρχος Παιονίας Κιλκίς κ. Μεμετζής και οι «αναρχοκομμουνιστές»



Σχολιασμοί

Ο Αντιδήμαρχος Παιονίας Κιλκίς κ. Μεμετζής και οι «αναρχοκομμουνιστές»

Θέλουν να κρυφτούνε αλλά τους αφήνει ο αντικομμουνισμός που διδάχθηκαν από το «σχολειό» τους και από τον περίγυρό τους και συχνά «το βγάζουν». Πως το είπε σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι ο Αντιδήμαρχος Παιονίας κ Μεμετζής Κωνσταντίνος;
«Αναρχοκομμουνιστές» διαφόρων εθνικοτήτων καθοδηγούν και ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες στην Ειδομένη…» ή κάτι τέτοιο. Το «αναρχοκομμουνιστές» πάντως το είπε επανειλημμένως  μέχρι που παρενέβη για να τον διορθώσει ο δημοσιογράφος του σταθμού και εκεί ήταν που το έκανε χειρότερο.
Κάποιοι μου είπαν ότι το ίδιο είπε και ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Γκουντενούδης σε τηλεοπτική του παρουσία,  εγώ πάντως δεν το άκουσα.
Όπως και να έχει  κάποιοι επαναφέρουν  σε κάθε ευκαιρία το γνωστό των ελληναράδων και εθνικαράδων, των Αμερικάνων κ.λ.π. το παλιό περί «αντεθνικώς δρώντων αναρχοκομμουνιστών ».
Θυμήθηκα τώρα μ’ αυτό, το 1998, όταν ήμουν Γραμματέας της Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ τις εμφυλιοπολεμικές κραυγές από την Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών του Κιλκίς, η οποία θεώρησε καθήκον της να διοργανώσει μνημόσυνο μίσους για τα θύματα των "ενόπλων αναρχοκομμουνιστών ", όπως ανέφερε στη σχετική πρόσκληση. Μάλιστα σε δικό μου σχόλιο τους ειρωνεύτηκα, ζητώντας τους να καλέσουν στην εκδήλωση αυτή τον Κ. Σημίτη και τον τότε Αρχιεπίσκοπο μακαριστό πλέον Χριστόδουλο.
Θλιβεροί, φαντάσματα του παρελθόντος, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο το "ανάστημα" των "νικητών"
Θέλω να τους πληροφορήσω αυτούς και τους ομοίως τους ότι, ο αναρχισμός αξιοποιείται κατά καιρούς από το καπιταλιστικό κατεστημένο όχι μόνο για να προκαλέσει σύγχυση συνειδήσεων, αλλά και να ενοχοποιήσει το κομμουνιστικό κίνημα. Η έκφραση «αναρχοκομμουνιστές » είναι γνωστή. Γίνονται κατά καιρούς προσπάθειες, η κοινή γνώμη να ταυτίσει αυτές τις δύο έννοιες και αφού συνδέει τον αναρχισμό με την τρομοκρατία, συνδέει και τους κομμουνιστές - ως εκφραστές «ακραίας ιδεολογίας» - με αυτήν και έτσι μπορεί να δικαιολογήσει ευκολότερα τα λεγόμενα αντιτρομοκρατικά μέτρα. Ομως, «η κοσμοθεωρία των αναρχικών είναι η αστική κοσμοθεωρία από την ανάποδη», έλεγε ο Λένιν. Και αυτοί που δρούν με την σημαία των αναρχικών, των αντιεξουσιαστών με τις «κουκούλες» ή χωρίς αυτές, όργανα του συστήματος και των μηχανισμών του είναι…

Κώστας Πινέλης
(Δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες του Κιλκίς "Ειδήσεις" και "Πρωϊνή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου