Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Σάββατο 7 Μάη: Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη


Η μαζικότητα το στοιχείο που ξεχώρισε στη Θεσσαλονίκη
στην απεργιακή συγκέντρωση το Σάββατο 7 Μάη
στο άγαλμα του Βενιζέλου

Η συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου
 
Για τη μαζικότητά της, στοιχείο ενθαρρυντικό για τη συνέχεια του τριημέρου, ξεχώρισε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη, που έγινε στο Αγαλμα Βενιζέλου. Η πορεία που ακολούθησε κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου έκανε σύντομο χαιρετισμό ο Κυριάκος Τσιαούσης, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Προειδοποίησε ότι σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που θα φέρνει η κυβέρνηση, σε κάθε ελιγμό που θα επιχειρεί για να αποφύγει τη λαϊκή κατακραυγή, θα βρίσκει μπροστά της το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Νωρίτερα στη συγκέντρωση, την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Ηλιού, μέλος της Γραμματείας Μετάλλου του ΠΑΜΕ. Ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε: «Δίνουμε αγώνα για να έχουμε μια ζωή με δικαιώματα, για να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Δίνουμε αγώνα για να έχει όλος ο εργατόκοσμος δωρεάν Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές παροχές. Δε θα συμβιβαστούμε με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καμιά προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Δε θα συμβιβαστούμε με νέα φοροεπιδρομή, καμιά νέα ληστεία στο λαϊκό εισόδημα. Ετοιμαζόμαστε για αγώνα διαρκείας, οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, για κλιμάκωση του αγώνα και μετά τη 48ωρη».


 Η πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Να σημειωθεί ότι από το πρωί, δόθηκε με επιτυχία η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, την οποία απέκλεισαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Ρίζος
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου