Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Δημήτρης Κουτσούμπας: Είστε όλοι σας, τελικά, μια μεγάλη απάτη



ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Θανάσης Παφίλης: Πίσω από τη δικομματική αντιπαράθεση κρύβεται η κοινή στρατηγική για τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Στόχος αυτής της αντιπαράθεσης είναι ο αποπροσανατολισμός του λαού από τα πραγματικά του προβλήματα και ο εγκλωβισμός του σε δευτερεύοντα θέματα, ώστε να αποκρύπτονται οι πραγματικές αιτίες που οδηγούν σε όλα αυτά που ζει καθημερινά...

...«και βγαίνετε σαν το γάτο που κάνει τη δουλειά και φωνάζει κι από πάνω...» Όπως είπε… 

 


Δημήτρης Κουτσούμπας: Είστε όλοι σας, τελικά, μια μεγάλη απάτη

-Ο λαός δεν «χορταίνει» με Εξεταστικές Επιτροπές, αλλά με κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων
Η κοροϊδία και ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. Χτες ο πρωθυπουργός παρουσίασε μιαν υποτιθέμενη "νέα μεταπολίτευση με νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα", κοροϊδεύοντας ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι λαϊκές οικογένειες σε αυτήν τη χώρα δεν μπορούν να επιβιώσουν ούτε με διαβουλεύσεις συνταγματικές, ούτε με συνελεύσεις εκλογικές. Αυτά δεν γεμίζουν με φαΐ το άδειο στομάχι, ούτε γεμίζουν τις τσέπες με ευρώ για να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ και τα άλλα φορολογικά χαράτσια. Κι από το φθινόπωρο, βέβαια, ετοιμάζονται και νέα μέτρα, λες και δεν μας έφταναν όλα αυτά μέχρι τα τώρα.

Τα μέτρα που ακόμη παίρνετε, που προτείνουν και οι μεν και οι δε δηλαδή, έρχονται να προστεθούν στους εκατοντάδες νόμους, εφαρμοστικούς νόμους που παραμένουν σε ισχύ, στη στάση πληρωμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια, κοινωνικές υπηρεσίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παντού.

Είστε όλοι σας, τελικά, μια μεγάλη απάτη.

Γι' αυτό και το βασικό και κύριο πρόβλημα δεν λύνεται με Εξεταστικές.

Ο λαός ο ίδιος πρέπει να αναλάβει την τιμωρία όλων σας, όσοι κυβερνήσατε ή δώσατε και δίνετε χέρι βοήθειας σε τέτοιες κυβερνήσεις αστικές, καπιταλιστικές, αντιλαϊκές, ευρωλιγούρικες, ονομάστε τις όπως θέλει ο καθένας.


Tο Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολίασε την ομιλία του Πρωθυπουργού για το «Νέο Κοινωνικό Κράτος»

-Βαφτίζουν «κοινωνική πολιτική» την πολιτική φτωχοποίησης του λαού

 «Η λεγόμενη "κοινωνική πολιτική", είναι η ταξική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία πήρε την αντιλαϊκή σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τη φτωχοποίηση του λαού για λογαριασμό του κεφαλαίου. Ούτε το "να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι" δεν ισχύει για την κυβέρνηση που βάζει ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, καταργεί το ΕΚΑΣ, μειώνει μισθούς και συντάξεις, διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ, αυξάνει τους φόρους στο λαό, ενώ στο κεφάλαιο προσφέρει φοροαπαλλαγές, νέα προνόμια και επενδυτικά πακέτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου