Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Χτύπησε με χημικά τη μεγάλη διαδήλωση των συνταξιούχων




Αθλια επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που είχαν κλείσει το δρόμο για να μη φτάσει η πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου


Αντιμέτωποι με τα γκλομπς, τις ασπίδες και τα χημικά των δυνάμεων καταστολής βρέθηκαν χτες το πρωί χιλιάδες συνταξιούχοι της Αττικής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ και διαδήλωσαν μαζικά ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις, διεκδικώντας ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.
Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και έφτασαν με πορεία μέχρι τη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Εκεί ζήτησαν να αποχωρήσουν οι κλούβες της Αστυνομίας, που είχαν κλείσει κάθετα το δρόμο, ώστε η διαδήλωση να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν ζητήσει να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Στο δίκαιο αίτημα των συνταξιούχων, οι δυνάμεις καταστολής πήραν εντολή να απαντήσουν με τη ρίψη χημικών, με σαφή στόχο να διαλυθεί η μαζική συγκέντρωση.
Αυτό που κατάφερε όμως η κυβέρνηση, ήταν να εξοργίσει τους συνταξιούχους, που εκτός από το «ψαλίδι» στις συντάξεις τους, είδαν και το «μαστίγιο» της καταστολής να στρέφεται εναντίον τους. Ετσι, παρά την αποπνιχτική ατμόσφαιρα, παρέμειναν συγκεντρωμένοι στη Βασ. Σοφίας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες» και «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει».
«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, που έλεγε ότι θα δώσει τις συντάξεις, σήμερα βάζει τις κλούβες της Αστυνομίας να μας κλείσουν το δρόμο», σχολίασε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. «Μόνο ο δρόμος του αγώνα είναι ανοιχτός», είπε και πρόσθεσε πως τα ΜΑΤ και οι κλούβες δεν τρομοκρατούν τους συνταξιούχους.
Κάτω από την κατακραυγή των διαδηλωτών, το Μέγαρο Μαξίμου πρότεινε αντιπροσωπεία των συνταξιούχων να συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, για να πάρει απάντηση από τους συνταξιούχους: «Ερχόμαστε να διαδηλώσουμε στο Μαξίμου, ζητάμε να δούμε τον πρωθυπουργό».
Εξάλλου, αντιπροσωπεία τους είχε συναντηθεί με τον Αλ. Φλαμπουράρη σε κινητοποίηση που είχαν οργανώσει πέρσι το καλοκαίρι, με τον τελευταίο να δηλώνει πως θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό και παραπέμποντας σε συνάντηση μαζί του. Παρά το γεγονός ότι από τότε πέρασε περισσότερο από ένας χρόνος, τέτοια συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Στο δρόμο της πάλης μαζί με τους συνταξιούχους και τον εργαζόμενο λαό κάλεσε ο Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος, αντιπρόεδρος της Ενωσης Απόστρατων Αστυνομικών Αττικής, χαιρετίζοντας την κινητοποίηση εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την Κοινωνική Ασφάλιση. Καταδίκασε την καταστολή σε βάρος των συνταξιούχων και εξέφρασε την υποστήριξή του στο αίτημα να γίνει δεκτή η αντιπροσωπεία από τον πρωθυπουργό.


Για το ποια κυβέρνηση επέδειξε μεγαλύτερο αυταρχισμό σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων τσακώνονται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΝΔ με αφορμή τα χημικά που έριξαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στους συνταξιούχους που διαδήλωναν για τη μείωση των συντάξεων.

Η αντιλαϊκή πολιτική πάει αντάμα με τον αυταρχισμό
Εμείς να τονίσουμε ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει πάντα αντάμα με τον αυταρχισμό διαχρονικά και στη χώρα μας, ανεξάρτητα από το όνομα της κυβέρνησης. Πολύ απλά όταν δε φτάνουν η κοροϊδία και η εξαπάτηση, όταν δεν αρκεί η μετατροπή του άσπρου σε μαύρο, το βάφτισμα των περικοπών σε αυξήσεις, τότε χρησιμοποιείται η γνώριμη μέθοδος της καταστολής και των χημικών. Το μεγάλο ζήτημα είναι να βγουν συμπεράσματα από όλους μας. Η ακολουθούμενη πολιτική δεν επιδιορθώνεται. Δεν είναι λύση απλά σε κάθε εκλογές να εκλέγουμε τον δυνάστη μας αλλά να απαλλαγούμε από αυτούς. Χρειάζεται οργανωμένος, μαζικός, σωστά προσανατολισμένος αγώνας με διάρκεια και πείσμα. Ο αντίπαλος είναι πανίσχυρος αλλά όχι αήτητος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου