Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Το «δικό» μας Survivor



Το «δικό» μας Survivor
Τετ 08 Μαρτίου 2017 08:50 από εφημερίδα της Ημαθίας "Η Άλλη Άποψη"

Πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν και στην Ημαθία το τηλεοπτικό»προϊόν» με τον τίτλο Survivor. Επιλογή τους, θα πει κάποιος- άσχετα αν από την πλευρά μας- εκφράζουμε την αντίθεση μας σε τέτοια «προϊόντα».
Συνηθίσαμε (μας συνήθισαν καλύτερα…)  να ζούμε βλέποντας τις «ζωές των άλλων» είτε είναι «επώνυμοι», είτε όχι. Φυσικά το γεγονός ότι προβάλλεται σε δεκάδες χώρες του κόσμου, δείχνει ότι τα μεγάλα ΜΜΕ ως κομμάτια του συστήματος κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί.
Όσο ο  λαός δεν βλέπει το Survivor της δικής του ζωής και το πώς με τους αγώνες του θα το αλλάξει, αλλά το  τηλεοπτικό αυτό «προϊόν» και «δένεται» μαζί του τόσο η κατάσταση του θα χειροτερεύει απόλυτα.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Οι εκπαιδευτικοί της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζουν το τηλεπαιχνίδι σκουπίδι που διδάσκει ότι καμία ξευτίλα και προδοσία δεν είναι ντροπή
Με το ...Survivor και τον Σκάι τα βάζουν καθηγητές από τη Θεσσαλονίκη. Αφού κάνουν λόγο για τηλεοπτικά σκουπίδια, οι καθηγητές της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν πως το τηλεπαιχνίδι «διδάσκει ότι καμία ξευτίλα και προδοσία δεν είναι ντροπή».
Η σχετική ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα alfavita.gr και όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Γ-ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, «το ΣΚΑΙ, το κανάλι με την πιο εχθρική στάση απέναντι στους κοινωνικούς αγώνες και την πιο φιλική στην πολιτική καταστροφής των δικαιωμάτων μας και ιδιαίτερα αυτών της νέας γενιάς, προβάλλει ένα ακραία διαστροφικό, ανταγωνιστικό, "αθλητικό παιχνίδι", στο οποίο ανώνυμοι και διάσημοι αποκομμένοι από το κοινωνικό περιβάλλον, διεκδικούν μέχρι «τελικής πτώσεως» το έπαθλο που συνήθως είναι η ...τροφή ! Αφού δεν έχει άρτο, πάρτε θεάματα... με άρτο!».
«Σήμερα το Survivor μάς διδάσκει ότι καμία ξευτίλα, καμιά μικρή προδοσία, κανένα συναισθηματικό ξεγύμνωμα, κανένα κάρφωμα του διπλανού σου δεν είναι ντροπή προκειμένου να επιβιώσει κανείς. Η πειθαρχία, η τυφλή υπακοή στους άνωθεν κανόνες, ακόμα και τους πιο γελοίους και παράλογους, είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για όσους θέλουν να παραμείνουν στο παιχνίδι. Όλα αυτά πρέπει να εμπεδώσουν έγκαιρα οι μαθητές μας», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου