Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017



 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017

«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!». Με το σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις τη Δευτέρα 1η Μάη, σε 80 πόλεις σε όλη τη χώρα, από τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.  Διαδήλωσαν ότι «δεν θα ματώσουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους», ανέδειξαν τον ενιαίο χαρακτήρα της επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, τη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση εντός των συνόρων και έβαλαν στο επίκεντρο το ζήτημα της οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Οι μαζικές συγκεντρώσεις αποτελούν βήμα κλιμάκωσης για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 17 Μάη, συμβάλλοντας στην ετοιμότητα των εργαζομένων για άμεση απεργιακή απάντηση, σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα για ψήφιση το νέο αντιλαϊκό πακέτο.
Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις αποτέλεσαν την κορύφωση της Εβδομάδας Δράσης που προηγήθηκε, στο πλαίσιο της οποίας Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και Ομοσπονδίες ξεδίπλωσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα πολύμορφων πρωτοβουλιών, με έμφαση στην πλατιά συζήτηση με τους εργαζόμενους, για το περιεχόμενο του φετινού ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς και την ανάγκη να γίνει δική τους υπόθεση.
Η εργατική Πρωτομαγιά γιορρτάστηκε και σε πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο.


                         


 Από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Κιλκίς

Τεράστια διαδήλωση στη Μόσχα για την Εργατική Πρωτομαγιά
Περίπου ενάμισι εκατομμύριο Ρώσοι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Μόσχας για την Εργατική Πρωτομαγιά, και η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με την αστυνομία στη ρωσική πρωτεύουσα.
Συνολικά, περίπου 2,6 εκατομμύρια Ρώσοι διαδήλωσαν γι αυτή την παγκόσμια ημέρα των εργατών, που είναι αργία στη Ρωσία, σύμφωνα με τις αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου