Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο του ΠΑΜΕ



ΠΑΜΕ αντιιμπεριαλιστικά από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη νίκη:

Χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, συνταξιούχοι και νεολαίοι συμμετείχαν στην μαχητική και μαζική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.
Οι διαδηλωτές κατέφτασαν στη Θεσσαλονίκη από όλη τη χώρα για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, η οποία έγινε στο πλαίσιο του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων.
Αποφάσεις συμμετοχής στη διαδήλωση έλαβαν 114 συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων 12 Ομοσπονδίες και 8 Εργατικά Κέντρα.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους και τους γύρω δρόμους που πλημμύρισαν από τον κόσμο. Ακολούθησε πορεία προς το ΝΑΤΟικό στρατηγείο, με τα συνθήματα να αντηχούν σε όλη την πόλη.
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συναυλία στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ηταν μια από τις ωραίες στιγμές όταν παράλληλα με τους διαδηλωτές στη παραλία της Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε στη θάλασσα να πλέει κι ένα καϊκι φορτωμένο με διαδηλωτές. Το σύνθημα "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορεις χωρίς αφεντικά" αντήχησε σε στεριά και θάλασσα. Το ιδιαίτερο της στιγμής έχει να κάνει με την ιστορία του συνθήματος.Το αρχικό ήταν "χωρίς εργάτη προπέλα δε γυρνά" και το φώναζαν παλιά οι μηχανικοί του εμπορικού ναυτικού στις απεργίες τους. Οταν ξέσπασε η απεργία των χαλυβουργών το σύνθημα έγινε "χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά" κι έτσι έγινε ευρύτερα γνωστό. Μ' έναν τρόπο, σήμερα επέστρεψε στους εργάτες της θάλασσας απ' όπου και προέρχεται.
 
Εντυπωσιακά πλάνα από ψηλά 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου