Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Μόνιμο ΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα η χώρα






















Μόνιμο ΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα η χώρα

Η άσκηση «Noble Jump» δεν είναι μια «οποιαδήποτε» άσκηση. Εξ άλλου το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Νάπολης που την σχεδίασε, τη χαρακτηρίζει «μεγάλη πρόκληση» σε ότι αφορά τα συστήματα διαχείρισης εφοδιασμού και υλικοτεχνικής υποστήριξης. Ακόμη «ακρογωνιαίο λίθο» για το ΝΑΤΟ αυτή τη χρονιά.
Η Ελλάδα συμμετέχει παρέχοντας «υπηρεσίες φιλοξενούντος έθνους», τόσο κατά τη φάση ανάπτυξης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων (29/5 - 2/6) όσο και κατά τη φάση αναδίπλωσής τους (17 - 22/6), παρέχοντας «Διευκολύνσεις».
Το γεγονός ξυπνά μνήμες του 1999-2000, τότε που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στους  ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες, φονιάδες των λαών, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα σύνορα της χώρας μας και τις ένοπλες δυνάμεις  ενάντια στην ήδη ισοπεδωμένη από τους βομβαρδισμούς πρώην Γιουγκοσλαβία.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι στην πρεμούρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (που τηρεί «σιγή ασυρμάτου, όπως και τα ΜΜΕ) »να παράσχει και τέτοιες υπηρεσίες στην ευρωατλαντική πολεμική μηχανή, είναι η 2η φορά μέσα σε λίγους μήνες που βάζει πλάτη ως «φιλοξενούν έθνος». Προηγήθηκε, τέλη Φλεβάρη, η εκφόρτωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από αμερικανικό πλοίο, 8 πολεμικών ελικοπτέρων των ΗΠΑ, που υπό το βλέμμα του ίδιου του Αμερικανού πρέσβη, Τζ. Πάιατ,συναρμολογήθηκαν στη ζώνη ευθύνης του ΟΛΘ και ακολούθως απογειώθηκαν για άσκηση του ΝΑΤΟ στην Πολωνία. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι αυτά τα «μπλεξίματα» έχουν ως θύμα τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.
Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Δυτική Μακεδονία και την Βέροια, έστησαν «φραγμό» στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη από την Αλβανία που κινείτο επί ελληνικού εδάφους, προκειμένου να ενταχθεί στις συνολικές δυνάμεις, που θα πάρουν μέρος στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Noble Jump» στη Ρουμανία. μπλόκαραν τη διέλευση σε 20 οχήματα και 2 λεωφορεία της ΝΑΤΟϊκής δύναμης από την Αλβανία, απαιτώντας να γυρίσουν στο αλβανικό έδαφος και πράγματι υποχώρησαν μπροστά στην αποφασιστικότητα τους.

Κώστας Πινέλης 
(Δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες του Κιλκίς "Ειδήσεις" και "Πρωϊνή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου