Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

«Survivor» σε σχολεία της χώρας (και στο Κιλκίς;)



«Survivor» σε σχολεία της χώρας (και στο Κιλκίς;)

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη διοργάνωση παιχνιδιών τύπου «Survivor» σε σχολεία της χώρας, όπως στην Πάτρα και μάλιστα με έγκριση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ο δήμος Πάτρας, από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, εξέφρασε με κάθε επισημότητα την αντίθεσή του, ενώ υπήρξε και σχετική παρέμβαση και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γ. Πετρόπουλου.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι το «Φαινόμενο» παρουσιάστηκε και σε σχολεία του Κιλκίς, για ένα μάλιστα έχουμε και προσωπική γνώση. Στην ώρα της γυμναστικής «δανείζονται» από το τηλεπαιχνίδι σκουπίδι που διδάσκει ότι καμία ξευτίλα, καμιά μικρή προδοσία, κανένα συναισθηματικό ξεγύμνωμα, κανένα κάρφωμα του διπλανού σου δεν είναι ντροπή προκειμένου να επιβιώσει κανείς.
Ο φορείς της εκπαίδευσης, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς,  ο Δήμος πρέπει να αντιδράσουν για να σταματήσει αυτό όπου συμβαίνει για να μην μολύνει το μυαλό και την ψυχούλα των μικρών παιδιών.
 Όσο ο  λαός δεν βλέπει το Survivor της δικής του ζωής και το πώς με τους αγώνες του θα το αλλάξει, αλλά το  τηλεοπτικό αυτό «προϊόν» και «δένεται» μαζί του τόσο η κατάσταση του θα χειροτερεύει απόλυτα.

Κώστας Πινέλης
(Δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες "Ειδήσεις" και "Πρωϊνή" του Κιλκίς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου