Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Άραξος: προετοιμασίες για φύλαξη πυρηνικών



ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Επιβεβαιώνει τις προετοιμασίες για φύλαξη πυρηνικών στον Αραξο
Εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τις κάλπικες «διαψεύσεις» των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ.
Να ενημερώσει τώρα το λαό τι συζητάει με τις ΗΠΑ

Θυμίζουμε ότι το θέμα ανέδειξε στις 15/9, από τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας: «Θα θέλαμε να ρωτήσουμε και να καταγγείλουμε, ταυτόχρονα, γιατί η κυβέρνηση δεν βγάζει τσιμουδιά για το γεγονός ότι έχει προχωρήσει η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Αραξου, προκειμένου, όπως φημολογείται, να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα, που ο ελληνικός λαός και με την πάλη του τα είχε διώξει προηγούμενες δεκαετίες».

Οι εγκαταστάσεις της φωτογραφίας θυμίζουν ημιυπόγιες αποθήκες. Ο τρόπος και η τοποθεσία που έχουν χτιστεί (κοντά στον αεροδιάδρομο, στοιχισμένες σε συγκεκριμένη απόσταση η μία από την άλλη) έχει ομοιότητες με τις σχετικές δορυφορικές εικόνες από βάσεις στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, όπου είναι αποδεδειγμένο ότι φυλάσσονται πυρηνικά όπλα:  

·         Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ, ήρθε η επιβεβαίωση της καταγγελίας του ΚΚΕ ότι η βάση του Αραξου προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει «ειδικά όπλα», δηλαδή πυρηνικά.
·         Με αυτό το θέμα, έγινε σύσκεψη το Σεπτέμβρη στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Το υπουργείο Αμυνας ενημερώθηκε με απόρρητο έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου αποκάλυψε ειδησεογραφική ιστοσελίδα.
·         Από τον Αύγουστο του 2016 έχει ενισχυθεί η συρματοπερίφραξη των εγκαταστάσεων και οι εργασίες συνεχίζονται στο εσωτερικό της βάσης.
·         Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ενημερώσει το λαό για το τι πραγματικά συζητάει με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και να πάρει θέση για το απόρρητο έγγραφο.
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην «Εφημερίδα των Συντακτών», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του επισημαίνει:
«Όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, δεν μπορεί να κρύψει ούτε τις επαίσχυντες και επικίνδυνες συμφωνίες που υπέγραψε στις ΗΠΑ με την κυβέρνηση Τραμπ ούτε πολύ περισσότερο την απροκάλυπτη στήριξή του στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Δεν πρωτοτυπεί καθόλου, επίσης, όταν χρησιμοποιεί τα -σοσιαλδημοκρατικής κοπής- χρεοκοπημένα επιχειρήματα "άλλο το κόμμα, άλλο η κυβέρνηση", τα οποία έλεγε παλιότερα το ΠΑΣΟΚ, όταν απ’ τη μια έδινε "γην και ύδωρ" για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, ενώ από την άλλη στελέχη του έπαιζαν θέατρο δήθεν ενάντιά τους.
Δυστυχώς γι’ αυτόν, όλο και περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται όχι απλά τη διγλωσσία, αλλά το βρώμικο ρόλο που παίζει στην προώθηση αντιλαϊκών σχεδιασμών, για τον οποίο άλλωστε και επιλέχθηκε».
902, Παρασκευή 20/10/2017 - 13:35

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου