Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Θ. Παφίλης: το ΚΚΕ «δεν μασάει από τέτοια»



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ
Θράσος να κατηγορεί το ΚΚΕ η κυβέρνηση που θέλει να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία
Θράσος να κατηγορεί το ΚΚΕ η κυβέρνηση που θέλει να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, απάντησε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος στην Ολομέλεια της Βουλής επανέλαβε τα περί «ολισθηρού δρόμου του ΚΚΕ» και «αντισυγκεντρώσεων», με αφορμή την κινητοποίηση που έγινε στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Αττικής.
Ο υπουργός Εσωτερικών ισχυρίστηκε ότι το «αναπτυξιακό συνέδριο» δεν ήταν φιέστα, αλλά «διάλογος», καθώς και ότι το ΚΚΕ δεν είχε οργανώσει ανάλογη κινητοποίηση επί κυβέρνησης Σαμαρά. Ανέφερε πως έγινε μια συγκέντρωση που ήθελε να ακυρώσει μια «συζήτηση διαλόγου» και πως μαζεύτηκαν τρία πούλμαν «με ξενόφερτους φοιτητές και με συνδικαλιστικά στελέχη από όλη την Ελλάδα» και είπε πως «αυτά δεν τα έχετε κάνει ποτέ στην κυβέρνηση Σαμαρά, καμιά φορά». Μάλιστα, συνέχισε τις αθλιότητες ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, ότι τάχα τα μέτρα ατομικής προστασίας αρνείται να τα δώσει στους εργαζόμενους ο Δήμαρχος Πάτρας, ότι το ΚΚΕ είναι ενάντια στην απλή αναλογική στους δήμους κ.ά.
Στην απάντησή του ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι είναι «διαστημικό θράσος» η κυβέρνηση να φέρνει, σαν κλέφτης, τροπολογία για να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, να στηρίζει την εργασιακή ζούγκλα, να στέλνει το λαό στον καιάδα, να στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο και να κατηγορεί αυτούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού. Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν κάνει αντισυγκεντρώσεις και πως η συγκέντρωση ήταν κατά της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ θύμισε στον υπουργό Εσωτερικών ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά στο υπουργείο Εργασίας έγιναν δεκάδες συλλήψεις συνδικαλιστών, σε κινητοποίηση που έγινε εκεί.
Τόνισε το το ΚΚΕ «δεν μασάει από τέτοια» και πρόσθεσε ότι τέτοιες επιθέσεις έχει δεχθεί το ΚΚΕ τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ. Το ΚΚΕ θα πολεμήσει δίπλα με τους εργαζόμενους κόντρα στις πολιτικές που τους καταδικάζουν και θα αποκαλύπτει στο λαό ότι ο δρόμος που πρέπει να διαλέξει είναι αυτός της σύγκρουσης και της ανατροπής και όχι της υποταγής και της ταξικής συνεργασίας.
Ο Πάνος Σκουρλέτης πήρε ξανά το λόγο και δεν επανέλαβε το επιχείρημα ότι το ΚΚΕ δεν είχε κάνει κινητοποιήσεις επί κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά, αλλάζοντας τον ισχυρισμό, ανέφερε ότι «ήταν ελεγχόμενες και προσεκτικές οι διαμαρτυρίες του ΚΚΕ». Μη έχοντας κάτι περισσότερο να πει, συνέχισε με λάσπη, όπως ότι τάχα ο Δήμαρχος Πάτρας αρνείται να δίνει τα μέτρα ατομικής προστασίας που επεκτάθηκαν και στους συμβασιούχους της καθαριότητας...
Απαντώντας εκ νέου ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι όλοι γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ στηρίζει και ψηφίζει κάθε μέτρο που ανακουφίζει το λαό, παράλληλα όμως αποκαλύπτει και την κοροϊδία όταν του παίρνεις το ψωμί και του δίνεις ένα ψίχουλο. Για την απλή αναλογική υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ ψήφισε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αν και ήταν νόθα η απλή αναλογική. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεπλυθεί με αυτά για την πολιτική της. Για τις πλατείες ανέφερε ότι είναι γνωστό το τι έβγαλαν, με τη Χρυσή Αυγή να είναι στο πάνω μέρος του Συντάγματος και στο κάτω άλλες δυνάμεις. Σημείωσε ακόμα ότι τα παιχνίδια και τις προβοκάτσιες που έστηναν, είμαστε σχεδόν 100 χρόνων, έχουμε μάθει να τις αποφεύγουμε.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου