Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Τι γύρευες στην Αμαλιάδα, εσύ ένας προσκυνημένος;



Εν Ριπή Οφθαλμού
Τι γύρευες στην Αμαλιάδα, εσύ ένας προσκυνημένος;
Πως το είχε πει ο Χαρίλαος; «Παινεύουν τους πεθαμένους για να θάβουν τους ζωντανούς». Έτσι τιμούν οι ριψάσπηδες του κομμουνιστικού κινήματος ως ήρωα τον Μπελογιάννη για να θάψουν το κόμμα του, τα σημερινά στελέχη του, τους σημερινούς αγώνες.
Κοντά στο αναμενόμενο ταξικό μίσος της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής» και των αστικών κομμάτων που δείχνουν καθαρά ποιου τα ταξικά συμφέροντα εξυπηρετούν (εξ ου και η χολή που ρίχνουν), έρχεται και η οπορτουνιστική, συνειδητή διαστρέβλωση με στόχο αφενός τη μετατροπή του Μπελογιάννη  σε «αβλαβές εικόνισμα» και αφετέρου την «προσαρμογή» του στη σημερινή κυβερνητική πολιτική και επιδιώξεις που έχουν και αυτές ταξικό πρόσημο υπέρ των συμφερόντων της ολιγαρχίας.
Το είπε καθαρά ο Τσίπρας: « Ο Μπελογιάννης, είπε, αγωνίστηκε και θυσιάστηκε για τη δημοκρατική ομαλότητα, την πολιτική και Εθνική συνεννόηση που  εδραιώνει τη δημοκρατία στη χώρα μας»», (προφανώς εννοεί αυτήν την αστική δημοκρατική ομαλότητα που υπηρετεί-εξυπηρετεί ο  ίδιος, το νεο-αστικό κόμμα του και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ).
Σιγά μη θυσιάστηκε και για να κλείσει η αξιολόγηση με νέες θυσίες για το λαό και  για την ανάπτυξη-ανάκαμψη του κεφαλαίου σε βάρος του λαού.
Είπε και άλλα χωρίς ντροπή ο Τσίπρας προκειμένου να δικαιολογήσει τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησής του. Είναι γνωστό άλλωστε ότι από την μια τιμά κομμουνιστές όπως τον Μπελογιάννη, όπως, κατέθετε λουλούδια στο μνημείο των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών στην Καισαριανή και από την άλλη ψήφισε το τρίτο μνημόνιο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ( δεν έχει τσίπα) Τσίπρας, ευχαρίστησε στην ομιλία του όλους, ακόμη και την εκκλησία, (έχει πάρει το κολάι και την αναφέρει παντού) για την συμβολή στην δημιουργία του ηρώου και του μουσείου, εκτός από το κόμμα του Μπελογιάννη το ΚΚΕ.
Θυμόμαστε μια ατάκα του Θανάση Βέγγου σε μια ελληνική κωμωδία: «Α να μου χαθείτε απίθανοι».  Να την αλλάξω λίγο: «Α να μου χαθείτε ξεφτιλισμένοι».

 Κώστας Πινέλης 29-3-2017
 (Δημοσιεύτηκε και στις εφημερίδες "Ειδήσεις" και Πρωϊνή" του Κιλκίς)

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Το «δικό» μας Survivor



Το «δικό» μας Survivor
Τετ 08 Μαρτίου 2017 08:50 από εφημερίδα της Ημαθίας "Η Άλλη Άποψη"

Πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν και στην Ημαθία το τηλεοπτικό»προϊόν» με τον τίτλο Survivor. Επιλογή τους, θα πει κάποιος- άσχετα αν από την πλευρά μας- εκφράζουμε την αντίθεση μας σε τέτοια «προϊόντα».
Συνηθίσαμε (μας συνήθισαν καλύτερα…)  να ζούμε βλέποντας τις «ζωές των άλλων» είτε είναι «επώνυμοι», είτε όχι. Φυσικά το γεγονός ότι προβάλλεται σε δεκάδες χώρες του κόσμου, δείχνει ότι τα μεγάλα ΜΜΕ ως κομμάτια του συστήματος κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί.
Όσο ο  λαός δεν βλέπει το Survivor της δικής του ζωής και το πώς με τους αγώνες του θα το αλλάξει, αλλά το  τηλεοπτικό αυτό «προϊόν» και «δένεται» μαζί του τόσο η κατάσταση του θα χειροτερεύει απόλυτα.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Οι εκπαιδευτικοί της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζουν το τηλεπαιχνίδι σκουπίδι που διδάσκει ότι καμία ξευτίλα και προδοσία δεν είναι ντροπή
Με το ...Survivor και τον Σκάι τα βάζουν καθηγητές από τη Θεσσαλονίκη. Αφού κάνουν λόγο για τηλεοπτικά σκουπίδια, οι καθηγητές της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν πως το τηλεπαιχνίδι «διδάσκει ότι καμία ξευτίλα και προδοσία δεν είναι ντροπή».
Η σχετική ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα alfavita.gr και όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Γ-ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, «το ΣΚΑΙ, το κανάλι με την πιο εχθρική στάση απέναντι στους κοινωνικούς αγώνες και την πιο φιλική στην πολιτική καταστροφής των δικαιωμάτων μας και ιδιαίτερα αυτών της νέας γενιάς, προβάλλει ένα ακραία διαστροφικό, ανταγωνιστικό, "αθλητικό παιχνίδι", στο οποίο ανώνυμοι και διάσημοι αποκομμένοι από το κοινωνικό περιβάλλον, διεκδικούν μέχρι «τελικής πτώσεως» το έπαθλο που συνήθως είναι η ...τροφή ! Αφού δεν έχει άρτο, πάρτε θεάματα... με άρτο!».
«Σήμερα το Survivor μάς διδάσκει ότι καμία ξευτίλα, καμιά μικρή προδοσία, κανένα συναισθηματικό ξεγύμνωμα, κανένα κάρφωμα του διπλανού σου δεν είναι ντροπή προκειμένου να επιβιώσει κανείς. Η πειθαρχία, η τυφλή υπακοή στους άνωθεν κανόνες, ακόμα και τους πιο γελοίους και παράλογους, είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για όσους θέλουν να παραμείνουν στο παιχνίδι. Όλα αυτά πρέπει να εμπεδώσουν έγκαιρα οι μαθητές μας», αναφέρει.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Το Κατίν και ο γνωστός αντικομμουνιστής «σταλινολόγος» Βλάσης Αγτζίδης



Το Κατίν και ο γνωστός αντικομμουνιστής «σταλινολόγος» Βλάσης Αγτζίδης

Νέο επεισόδιο στην αντικομμουνιστική παραχάραξη της ιστορίας αποτελεί νέο άρθρο του γνωστού ιστορικού-ανιστόρητου «σταλινολόγου» Βλάση Αγτζίδη για τη δολοφονία στο δάσος του Κατίν από τους ναζί το 1941, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «Κιλκίς 24». Την γκεμπελική προπαγάνδα υιοθέτησε και δημοσίευσε «αμάσητη» η «Αυγή» που από τις ανατροπές στις χώρες του σοσιαλισμού 1989-1991 (και πριν βέβαια, και πριν) πρωταγωνιστεί στον αντικομμουνισμό και στην λασπολόγηση της Σοβιετικής Ένωσης και του σοσιαλισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα στον 20ο αιώνα.
Πρόφαση αποτέλεσε η απόφαση της Ρωσίας να δώσει στη δημοσιότητα τα «μυστικά αρχεία» που αφορούν τη σφαγή στο δάσος του Κατίν το 1992 από τον τότε Ρώσο Πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν στον Πολωνό ομόλογό του Λεχ Βαλέσα σε μια προσπάθεια να ρίξουν το δηλητήριο της αντισοβιετικής προπαγάνδας για να αποδείξουν πως η κοινωνία που απάλλαξε τον άνθρωπο από την εκμετάλλευση, που νίκησε φασισμό και ναζισμό, που ήταν αντίπαλο δέος στον ιμπεριαλισμό, δεν ήταν τίποτα άλλο από μια κοινωνία καθοδηγούμενη από εγκληματίες ηγέτες.
Το ζήτημα της «σφαγής στο Κατίν» ξαναήρθε έντονα στην δημοσιότητα μετά από την συντριβή του αεροσκάφους  στις 10 Απρίλη του 2010 στο οποίο επέβαινε ο Πολωνός Πρόεδρος Λεχ Καζίνσκι και άλλοι Πολωνοί αξιωματούχοι, στο Σμόλενσκ της Ρωσίας όπου πήγαιναν για να αποτίσουν φόρο τιμής στα λεγόμενα «θύματα» του Στάλιν. Συντριβή για την οποία ενοχοποίησαν τη Ρωσία.
Πρόκειται για την καλά στημένη προπαγάνδα των ναζί για την ανακάλυψη μαζικού τάφου 3.000 Πολωνών αξιωματικών (στη συνέχεια ο αριθμός έφθασε στις 22-25.000) σε μια περιοχή στο δάσος του Κατίν κοντά στο Σμολένσκ, μια προπαγάνδα που πρόθυμα συνεχίζουν και οι σημερινοί απολογητές του ναζισμού και το «βαρύ πυροβολικό» των αντικομμουνιστών. Τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποτελούνται από μια επιστολή από τον επικεφαλής της σοβιετικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Λαβρέντι Μπέρια προς τον Σοβιετικό ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν στην οποία εισηγείται την εκτέλεση Πολωνών κρατουμένων πολέμου. Επιπλέον παρουσιάζεται ένα απόσπασμα από διαταγή του ΠΓ του ΚΚΣΕ για την εκτέλεση και ένα σημείωμα του επικεφαλής της KGB προς τον Χρουστσόφ σχετικά με την συγκεκριμένη εκτέλεση και την ανάγκη καταστροφής των σχετικών εγγράφων.
Από την πρώτη στιγμή εκφράστηκαν αμφιβολίες σχετικά με την αυθεντικότητα των εγγράφων καθώς υπήρχαν ενδείξεις που υποδείκνυαν πλαστογραφία (όπως ότι γράφηκαν από τρεις διαφορετικές γραφομηχανές). Πέρα από το γεγονός πως η επιστολή φέρει την ίδια ημερομηνία σύνταξης και έγκρισης από τα μέλη του ΠΓ του ΚΚΣΕ, κάτι που ήταν αδύνατο να γίνει, η απόφαση του ΠΓ είχε μεταξύ άλλων τις υπογραφές των Καγκάνοβιτς και Καλίνιν οι οποίοι ωστόσο ήταν απόντες από την 13η Σύνοδο του οργάνου το Μάρτιο του 1940
Τα έχουμε γράψει αλλά τα ξαναγράφουμε:
1) Οι Σοβιετικοί βρίσκονταν στο Κατίν μέχρι τον Ιούνη του 1941 οπότε και άρχισε η επίθεση του Χίτλερ κατά της ΕΣΣΔ. Αρα, κατά τους ναζί, η δολοφονία των Πολωνών διαπράχτηκε το 1940. Κι όμως τα στοιχεία από την εκταφή αποδεικνύουν ότι πάνω σε πτώματα του Κατίν βρέθηκαν έγγραφα με ημερομηνία «20 Οκτωβρίου 1941».
Ομως εκείνη την περίοδο, τον Οκτώβρη του '41, στο Κατίν δεν υπήρχαν Σοβιετικοί. Την περιοχή είχαν καταλάβει οι Γερμανοί, μήνες πριν...
2) Μέλη της «διεθνούς» επιτροπής που συνέστησε ο ίδιος ο Γκαίμπελς για να «στοιχειοθετηθεί το έγκλημα από τους Σοβιετικούς», αποκάλυψαν (όπως ο Βούλγαρος ιατροδικαστής Μάρκοφ και ο Τσεχοσλοβάκος καθηγητής Χάγιεκ) ότι τα πτώματα ήταν ιατροδικαστικώς αδύνατο να είχαν θανατωθεί το 1940 και προσδιόριζαν ως χρόνο ταφής τους τα τέλη του '41, αρχές του '42. Ενόσω, δηλαδή, η περιοχή βρισκόταν υπό γερμανική κατοχή...
3) Η επιτροπή που συστήθηκε υπό τον ακαδημαϊκό Μπουρντένκο το 1944 αποκάλυψε («http://katyn.codis.ru/cccp054.htm.») ότι στους τάφους υπήρχαν κάλυκες από σφαίρες των 7,65mm και αρκετές των 9mm. Επίσης, σε αυτές των 7,65mm υπήρχε ο κωδικός «Geko». Παράλληλα, σημαντικός αριθμός θυμάτων βρέθηκε με τα χέρια δεμένα με ειδικό είδος σπάγκου.
Σημείο πρώτο: Οπλα και σφαίρες των 7,65mm και των 9mm εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν στην ΕΣΣΔ. Υπήρχαν στη Γερμανία...
Σημείο δεύτερο: Η συντομογραφία «Geko» ανήκε στο εργοστάσιο παραγωγής σφαιρών «Genshovik». Το εργοστάσιο ήταν γερμανικό...
Σημείο τρίτο: Το είδος σπάγκου με το οποίο ήταν δεμένα τα θύματα δεν παραγόταν στην ΕΣΣΔ. Παραγόταν στη Γερμανία...
4)Στο ημερολόγιο του Γκαίμπελς, με εγγραφή στις 8 Μάη 1943, αναφέρονται τα εξής:
«...δυστυχώς στους τάφους του Κατίν βρέθηκαν γερμανικές σφαίρες... Είναι απαραίτητο αυτή η πληροφορία να παραμείνει άκρως απόρρητη. Αν ποτέ ερχόταν εν γνώσει του εχθρού, η όλη υπόθεση του Κατίν θα κατέρρεε»...
Από τα παραπάνω είναι προφανές:
Ο Γκαίμπελς, όπως είχε πράξει και με τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ, έτσι και στην υπόθεση του Κατίν, έστησε μια προβοκάτσια (την οποία αξιοποιεί έκτοτε η «δημοκρατική» Δύση),
για να ενοχοποιήσει τους κομμουνιστές και την ΕΣΣΔ.
Και τούτο παρά το γεγονός ότι ακόμα και ο Αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα (σ.σ.: όπως καταγράφει στο βιβλίο του «Stalin's Wars» o Βρετανός ιστορικός G. Roberts) ομολογούσε στα ιδιωτικά του έγγραφα το 1944, ένα χρόνο δηλαδή μετά τα όσα... «πιστοποιούσαν» οι Αμερικανοί αιχμάλωτοι, ότι:
«Σε κάθε περίπτωση η σφαγή πραγματοποιήθηκε από τους Γερμανούς».
5) Ο Σέπελιν που υποτίθεται είχε στείλει «έγγραφο» στον Χρουστσόφ να καταστραφούν τα στοιχεία για το Κατίν, όταν ρωτήθηκε, το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Αλλά, πέρα από αυτό, είναι δυνατόν ολόκληρος επικεφαλής της KGB να γράφει στο έγγραφό του ότι η απόφαση για την εκτέλεση των Πολωνών το 1940 πάρθηκε από το «Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΣΕ» και να μη γνωρίζει ότι το 1940 δεν ...υπήρχε ΚΚΣΕ;
Το 1940 υπήρχε ΠΚΚ(μπ), δηλαδή Πανενωσιακό Κομμουνιστικό Κόμμα (μπολσεβίκοι). Σε ΚΚΣΕ μετονομάστηκε μόνο μετά το 1952.
Αλλά ούτε αυτό το πρόσεξαν οι παραχαράκτες...
Θα επαναλάβουμε ότι η προβοκάτσια για το Κατίν διαρκεί πολλές δεκαετίες. Στη συκοφαντία έχουν συμμετάσχει πολλοί και διάφοροι όλα αυτά τα χρόνια - και στην Ελλάδα.
Και πάντα βρίσκονται οι πρόθυμοι να τη συνεχίζουν - και στην Ελλάδα.
Το δικαίωμά τους στον αυτοεξευτελισμό, όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι αναφαίρετο... όπως αναφαίρετο δικαίωμά τους είναι να μην ασχολούνται με τα αμέτρητα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών και των ναζιστών. Θα αναφέρω μόνο δύο σχετικά άγνωστα στον πολύ κόσμο:
1.    Από  13 ως τις 15 Φεβρουαρίου του 1945 Βρετανοί και Αμερικάνοι με αεροπορικούς βομβαρδισμούς 14 ωρών και 10 λεπτών διέγραψαν μια από τις ωραιότερες ιστορικές πόλεις μαζί με 135.000 κατοίκους της χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος στρατιωτικής σημασίας. Η Δρέσδη, ή η «Βενετία του Έλβα» όπως την αποκαλούσαν για τα μοναδικά μνημεία που διέθετε βρέθηκε ξαφνικά απροετοίμαστη στο μάτι του κυκλώνα.
2.    Το Σεπτέμβρη του 1941 στο φαράγι Μπάμπι Γιάρ (σε ελληνική μετάφραση σημαίνει «Φαράγγι της Γιαγιάς») της Ουκρανίας οι Ναζί με διαταγή του Χίμλερ εκτέλεσαν 30.000 Εβραίους του Κιέβου. Ο συνολικός αριθμός των εκτελεσθέντων στη χαράδρα μαζί με Σίντε και Ρομά, όσο και με σοβιετικούς αιχμαλώτους πολέμου ανήλθαν συνολικά περίπου στα 100.000 άτομα.
Αυτά και άλλα αμέτρητα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών-φασιστών-ναζιστών είναι «ψιλά γράμματα» για τους ταμένους, προσηλωμένους στην υπηρεσία της αντικομμουνιστικής υστερικής προπαγάνδας. 

Δείτε παρακάτω και "θαυμάστε" τους πρακτορίσκους του ιμπεριαλισμού που έδωσαν τα δήθεν στοιχεία για το ΚΑΤΙΝ.



Γκορμπατσόφ και Γιέλτσιν; Οι θλιβεροί σαλτιμπάγκοι που οδήγησαν στην ανατροπή την ΕΣΣΔ. Δυστυχώς, μετά την οπορτουνιστική στροφή στο 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ και τον Χρουστσόφ, τέτοια υποκείμενα έφθασαν στα ανώτερα αξιώματα της μεγάλης Σοβιετικής Ένωσης… 

Ο Θλιβερός κλόουν Γιέλτσινπου κάνοντας τον εαυτό του περίγελο, ο ταπείνωνε και ρεζίλευε τη Ρωσία.
-Με το σύνθημα «περισσότερος σοσιαλισμός», κι όχι βέβαια με το σύνθημα της «επιστροφής στον καπιταλισμό» Κατέστρεψε την Σ.Ένωση,  και την χώρισε σε κομμάτια(Ουκρανία, Λευκορωσία κτλ)
-Παρέδωσε την χώρα του στο ΔΝΤ και στην οικονομική καταστροφή. Στις μέρες του, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της ένδοξης Ρωσίας οδηγήθηκαν στην εξαθλίωση, στην πορνεία και στην παρανομία.
-Άφησε την Σερβία ανυπεράσπιστη στο σατανικό βομβαρδισμό των σφαγέων του  ΝΑΤΟ.

Κώστας Πινέλης  24-3-2017

(Αναρτήθηκε και στις ιστοσελίδες "Κιλκίς 24" και "Κιλκίς Today")