Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

«Κάτω τα ξερά σας από την απεργία»



ΜΑΖΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
«Κάτω τα ξερά σας από την απεργία»
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Μία μαζική και δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα, στο πλαίσιο των καθημερινών πολύμορφων αγωνιστικών δραστηριοτήτων που έχουν αποφασίσει Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία εργαζομένων, ήταν η πρώτη απάντηση της εργατικής τάξης στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή τις επόμενες ώρες.

Η κινητοποίηση άρχισε με συγκέντρωση στην Ομόνοια και ολόκληρώθηκε με παρέμβαση αντιπροσωπείας των διαδηλωτών στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η οποία για ώρα κρυβόταν και δεν εμφανιζόταν, ενώ λίγο νωρίτερα κρέμασαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη του υπουργείου με σύνθημα: «Κυβέρνηση - μεγάλο κεφάλαιο - ΕΕ ακούστε το καλά. Κάτω τα ξερά σας από την απεργία. Είναι εργατικό δικαίωμα»


Όταν η πορεία έφτασε έξω από το υπουργείο, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απαίτησαν να ανοίξουν τα κατεβασμένα ρολά και να συναντήσουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Καθώς το αίτημά τους έμεινε χωρίς απάντηση, άνοιξαν οι ίδιοι τις πόρτες. Φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», ανάρτησαν στην είσοδο του κτιρίου την επωνυμία που αρμόζει στα έργα και τις ημέρες του: «Υπουργείο ΔΝΤ - ΕΕ - εργοδοσίας»

Τα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έφτασαν μέχρι το γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου αφού προηγουμένως ξήλωσαν τα ρολά και μπήκαν στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας επί της οδού Σταδίου.  «Όχι, δεν το παίρνω πίσω» απάντησε η υπουργός στα μέλη του ΚΚΕ που ζητούσαν απόσυρση του σχεδίου νόμου . Δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε» ήταν η μοναδική φράση που κατάφερε να ψελλίσει η υπουργός Εργασίας στα διαμαρτυρόμενα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος και του ΠΑΜΕ μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Τασιούλας, ο Γιώργος Πέρρος, ο Ηλίας Σιώρας και ο Δήμος Κουμπούρης.


 Αχτσιόγλου: κόψε ύφος βγάλε συμπέρασμα!
Η Αχτσιόγλου. μια γυναίκα με...παρελθόν
Δίπλα η θεία Θεανώ. ξέρετε η..."Καλέ τι είμαστε, απατεώνες είμαστε";
Να χαρώ, να χαρώ, να χαρώ, το μωρό, το μωρό, το μωρό...

 
Αχτσιόγλου προ...εξουσίας


  
 Αχτσιόγλου εν... εξουσία

Άντε να μην σου πω και τίποτε άλλο...
Αχτσιόγλου, έ Αχτσιόγλου...

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου